Ekskluzivno: Goran iz Sri Lanke

Naš Goran Višnjić, poslije nezaboravnog bike toura Australia - Vareš o kojem smo već pisali, ne posustaje. Ovaj put javlja se iz egzotične Sri Lanke. Sa zastavom Vareša na motociklu, kao i obično ;-).

"Kao što sam već ranije najavio, nalazim se u Sri Lanki na vožnji motorom. Ovdje ću biti 11 dana i nadam se obići veći dio zemlje. U Sri lanki sam iznajmio motor zato što bi bilo jako skupo prebacivanje moga iz Australije na tako kratko vrijeme. Ovde vozim Royal Enfield 350 će koji je originalno engleskog porijekla, ali se sada proizvodi samo u Indiji. Sri Lanka je ostrvo koje se nalazi na južno od  Indije u Indijskom okeanu. Glavni je proizvođač crnog čaja koji se zove Ceylon po starom nazivu Sri Lanke. Ima tropsku klimu sa puno kiša i prosječna temperatura je između 28 i 35 °C s velikim postotkom vlage, ponekad i do 90 %. Sada je 32 °C i vlažnost zraka je 80 %.

Vožnju  sam počeo u glavnom gradu Colombu i sada se nalazim na sjevernoj strani Sri Lanke u gradu Jaffna. Do sada sam prošao oko 400 km, za što mi je u ovim uslovima vožnje i cesta trebalo oko 7 sati. Pokušat ću vam s nekoliko fotografija pokazati ljepote ove zemlje. Kao sto sam i obećao, i ovaj put na mome motoru se nalazi zastava moga grada Varesa koji mi je uvijek u srcu i želim s tom zastavom proći još puno zemalja svjeta."


Fotogaleriju možete pogledati u našoj multimedijalnoj sekciji >>.

Tekst & foto: Goran Višnjić 2017 ©

Ride About AU


  • Vareš