U SOCI OTVORENA IZLOŽBA "ŽELJEZO"

U domu Soca u Varešu 02. kolovoza 2017. godine u 21 sat svečano je otvoren Drugi salon vareških umjetnika, u ovom izdanju na temu „Željezo“.

Izložbu je otvorio urednik lista Bobovac Mladenko Marijanović, koji je između ostalog rekao da izložba nastavlja jednu priču, priču o željezu bez kojeg vjerojatno ne bi bilo ni Vareša i koja još uvijek nema svoj kraj. Naglasio je da je, nažalost, najmanje autora baš iz grada Vareša, a više od 10 radova je došlo iz inozemstva, čak i iz Amerike. To na određen način pokazuje ljubav naših sugrađana u inozemstvu prema svom zavičaju u kom su rođeni i u koji se vraćaju. "Vjerujemo da će emocije koje evidentno izviru iz ovih djela pokrenuti pozitivne vibracije kod posjetitelja i u to ime hvala svim slikarima u ime građana Vareša" - zaključio je Marijanović.

Posjetiteljima izložbe obratio se i općinski načelnik Zdravko Marošević najavivši pri tome otvaranje obnovljenog Radničkog doma u Varešu do kraja godine., a za glazbeni ugođaj na izložbi pobrinuo se vareški dvojac Rus i Hinger.

Svoja djela u raznim likovnim tehnikama izložili su vareški umjetnici Mišo Zlović, Stjepan Šimić Pepi, Sanja Hoenicke Boras, Snježana Pehar-Božić, Monika Malbašić, Mario Parić, Dubravko Tokmačić i Dajana Malešević.

Izložba će biti otvorena sve do 12. kolovoza, a zainteresirani je mogu razgledati svakim danom u terminu od 18 do 21 sat.

  • Vareš